Cosmetische behandelingen

Cosmetische behandelingen


Behandelingen cosmetische tandheelkunde
Een mooie glimlach draagt ​​bij aan een beter humeur, beïnvloedt het gevoel van eigenwaarde en stelt ons in staat een goede indruk op anderen te maken. Onder cosmetische tandheelkunde vallen behandelingen die als doel hebben het gebit mooier te maken. Hieronder vallen het plaatsen van kronen, facings, witte vullingen en bleken. Hieronder leest u een uitgebreide beschrijving van onze behandelingen. Zo krijgt u een idee van de behandeling die het beste bij u past. Vindt u het lastig? Geen probleem. Onze tandartsen adviseren u graag over de juiste cosmetische behandeling.

Porseleinen kronen
Een porseleinen kroon is de beste verfraaiing voor een tand die is verzwakt, bijvoorbeeld door een wortelkanaalbehandeling of grote vulling. Een kroon is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur- en slijtvast materiaal.

Witte vullingen
Door uw huidige vullingen te vervangen voor nieuwe, witte vullingen ziet u nauwelijks meer dat u een gaatje heeft gehad. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat uw gebit er na deze behandeling weer perfect uitziet. De onzichtbare vullingen hechten zich aan de tanden of kiezen, waardoor de tand ook nog eens sterker is na het vullen.

Bleken
Tanden bleken resulteert in een stralend wit gebit. Doordat ons tandglazuur in de loop der jaren slijt, verkleuren onze tanden. Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen weer een aantal tinten lichter van kleur te maken. Tijdens het eerste consult geven wij u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel een aantal uren per dag, gedurende twee tot drie weken, in uw mond moet dragen. Wij controleren tijdens de bleeksessies de vorderingen.

Mocht u na deze sessies de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Te veel bleken is niet verstandig, dus een tweede sessie gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

We helpen u verder met:

Witte vullingen

Met witte vullingen ziet u nauwelijks meer dat u een gaatje heeft gehad

Bleken

We bieden een aantal bleekprocedures aan om uw tanden op te fleuren en uw glimlach terug te geven.

Tarieven 2022